Skip to main content

De reis naar Griekenland

U kunt ons huis het makkelijkst bereiken per vliegtuig en huurauto.
U kunt vliegen op Athene, en daar per gehuurde auto naar ons huis rijden.
Wij vliegen veelal met Transavia en huren onze auto bij www.billiger-mietwagen.de

Vanaf Athene duurt de reis via de snelweg ongeveer drie en een half à vier uur. U rijdt dan vanaf Athene, via Korinthe, Tripoli over de snelweg. Bij Tripoli kunt u verder tot Sparti over de snelweg rijden. Wij gaan via de doorgaande weg naar Sparti verder tot ongeveer 3 km voor Gythio. Zie verder de routebeschrijving. Op 6 plaatsen zult u op de snelweg een gering bedrag van 2 tot 2.80 euro tol moet betalen. Deze prijzen veranderen regelmatig.

U kunt ook een prachtige tocht maken via de afslag na de Straat van Korinthe over Epidavros, Nafplio, Kosmas en Skala naar Gythio. Deze reis vraagt meer tijd afhankelijk van de plekken die u wilt bezoeken.
U kunt natuurlijk ook met uw eigen auto reizen. Ook deze reis hebben wij meerdere malen gemaakt en is een echte aanrader. U dient te rijden naar Venetië of Ancona, vanwaar u aan boord gaat op een van de grote veerboten richting Patras. De bootreis duurt 22 à 24 uur afhankelijk van het feit of de boot een tussentijdse stop maakt in Igoumenitsa. Vanaf Patras is het nog ongeveer 4 uur rijden.

Voor informatie over de tijden en prijzen: www.greekferries.gr/international_nl.htm
Voor algemene informatie www.griekenland.net
www.grieksegids.nl