Skip to main content

Peloponnesos

strandenWonderschone kusten natuurTaygetos-gebergte restaurantsAl voor € 20,- uiteten voor 2 personen

De Peloponnesos is het meest zuidelijke deel van het vasteland van Griekenland. Het reliëf is ruw en het binnenland bestaat uit compacte bergmassa’s. Aan de kust heerst een mediterraan klimaat. Alle prachtige karakteristieken van alle delen van Griekenland komen samen op de Peloponnesos. Dit gebied beslaat meer dan de helft van de totale oppervlakte van Nederland. Toch wonen er slechts één miljoen mensen.
Het gebied is eigenlijk een open lucht museum; wij noemen Olympia, Nemea, Mykene, Epidaurus en Mistras. Ook het legendarische Nafplio met zijn marmeren straten, Sparti, Monemvasia en het kanaal van Korinthos zijn wereldberoemd en een bezoek meer dan waard.
Liefhebbers van de Griekse cultuur en historie komen volledig aan hun trekken. Maar ook natuurliefhebbers en wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. De enorme bergpartijen van het Taygetos-gebergte zijn overweldigend ( tot 2440m hoog ). De kusten zijn wonderschoon met verlaten baaien en gemoedelijke, pittoreske vissersdorpjes.
De Griekse keuken is uitgebreid, biedt voor elk wat wils en is goed betaalbaar. Voor ongeveer 25 euro eet u met twee personen, inclusief een halve liter wijn en een fles water een heerlijk maaltje.
De stranden zijn prachtig en zelfs in het hoogseizoen nog heerlijk rustig.
Alleen in augustus is het drukker, aangezien de Grieken dan met vakantie gaan. Maar ook dat heeft zijn bijzondere charme met vaak live muziek.
De zee is glashelder, dus snorkelen en duiken is attractief.

volstrekte rust

adembenemend uitzicht

wonderschone natuur